Çok Önemli! Misvağın Faydaları Nelerdir?

Misvak dişlerden ziyade dişetleri için önemlidir. Çünkü her bir dişin dibinde farklı organlarla bağlantılı ikişer akupuntur noktası bulurnur. Misvak akupuntur noktaları vasıtasıyla, dişetlerine 28 sinirle bağlanan beynin, 5 duyu organı ve sinüslerin, kasların, iç organların ve üreme organlarının işlevini dengeler.

Misvak balgamı keser, görme gücünü arttırır. Ağız tadını güzelleştirir, diş etleri, mide, bağırsak,prostat, yumurtalık ve rahim sinirlerini güçlendirir. Balgamı keser, diş taşlarını (tartarı) düşürür. Misvak kaslarda ağrıyı azaltır, dişeti hastalıkları ve diş çürümelerini önler, ağızdaki zararlı mikropları öldürür, faydalıların yaşamını kolaylaştırır, akıl sağlığını ve hafıza kuvvetini son nefese kadar korur. Misvağın etkisi kullanıldıktan sonra 48 saat süreyle devam eder. Misvak kullanmak sünnettir.

Dişi olmayanlara veya takma dişli olanlar da diş etlerine misvak kullanmalıdır. Dişlerinde kaplama olanlar, diş etlerinde sürekli kan dolaşımı bozukluğu olduğu için, misvak kullanmakta daha titiz davranmalıdır.

Misvağı tükürük ile ıslatıp ön dişler ile yumuşatmak gerekir Bu hareket rahim, yumurtalık, prostat ve merkezi sinir sistemini güçlendirmek açısından önemlidir. Misvağın bu şekilde kullanımı aynı zamanda dişlerin sallanmasını önler, sallanan dişleri kuvvetlendirir. Günde 3-5 defa ve en az 40 gün süresince aralıksız misvak kullanılmalıdır. “Misvak olmadığında, parmak misvak yerine geçer.” (Hadis-i Şerif, İbni Ömer (r.a) ‘dan).

Yemekte içmekte ölüçüye uymayan kendisinin düşmanıdır. Hz. Ali (r.a)

  • Mesane ve böbrek taşlarını eriterek düşürmek için, işaret parmağı kalınlığında, 15 cm. uzunluğunda 5 tane misvak alınır. Her biri 15 parçaya bölünür, 6 litre su içinde, kısık ateşte karışımın seviyesi yarı yarıya azalana kadar (yaklaşık 6 saat) kaynatılır. 3 gün boyunca, bitene kadar yudum yudum içilir.
  • Baş ağrısının hafiflemesine yardımcı olur
  • Diş etlerinin güçlenmesine katkı sağlar
  • Ağız içerisinde bakteri oluşumunu önleyici özelliklere sahiptir
  • Diş taşı oluşumunu önleyici yapıdadır
  • Florür açısından zengindir
  • Doğal ve organiktir
  • Diş eti kanamalarının azalmasını sağlar
  • Hazımsızlık sorunları için faydalıdır
  • Ağız kokusunu önler


Yazıdan da anlaşılacağı gibi misvak hem dişlere hem de vücudumuza oldukça faydalı. Her ne kadar misvaklı doğal ve katkısız diş macunları kullansakta misvakta kullanmalıyız. Hele hele doğal olmayan katkılı ve zararlı diş macunlarını kullanmamaktayız. Hayırlı bol sağlıklı günler.

Kaynak: Aidin Salih – Gerçek Tıp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir